Kursutbud

ATT GÅ KURS PÅ LOMMA BK
Vi håller kurser på olika nivåer och med olika inriktning för dig och din hund. Det finns löpande ett grundutbud av valp och grund/allmänlydnadskurser. Utöver detta håller vi så ofta vi kan kurser med inriktning mot SBKs olika aktivitetsområden så som tävlingslydnad, bruksarbete, rallylydnad och agility.

Ibland har vi också andra kurser inom området ”hund”. Det finns ett grundutbud av kursers där inriktningen beskrivs nedan men varje kurs kan också variera i längd och innehåll. Detta är också anledningen till att priset på våra kurser variera. De flesta kurser hålls av klubbens egna ideella instruktörer men ibland tar vi även in avtalsinstruktörer. (Alla instruktörer är utbildade på olika nivå i SBK´s regi)

ÖVERGRIPANDE KURSBESKRIVNINGAR
Nedan är övergripande beskrivningar av vad kurser hos oss kan innehålla. Läs alltid aktuell kursbeskrivning som finns vid den varje kurs när du anmäler dig då innehåll och kurslängder kan variera. Där framgår också om du och/eller hunden förväntas ha några förkunskaper. (Är du osäker om du har rätt förkunskaper – maila oss och fråga hus@lommabk.com så hjälper vi dig till rätt kurs.)

Valpkurser (För valpar mellan 4-ca 6 månader)
OBS! Alla valpar måste alltid vara minst 12 veckor och ”full-vaccinerad” vid kursstart! (Inga undantag ges för detta. Regeln finns för att skydda din valp!)

Valpkurser är grunden för dig och din valp. Ni bygger relation, kommunikation och samspel. Du som hundägare får lära dig hur du är tydlig, hur du läser din valps signaler och hur du ser att valpen läser dig.
Du kommer att träna på hur du motiverar och belönar din valp, hur du får den att söka din kontakt, att följa dig, komma när du kallar, enkla kommandon som sitt och ligg, men också att kunna koppla av.
Valpkurser har inga förkunskapskrav.
Aktuella kurser

Grund /Allmänlydnadskurser (För hundar från ca 6 mån )
Våra Grund och allmänlydnadskurser kan se lite olika ut. Generellt kan man säga att vi här jobbar vi vidare med uppfostran och vardagslydnad. Bland annat att få stabilitet i kontakt med föraren, sitta kvar, komma på inkallning, hundmöten både utan och med störning.  Ibland kan vi ha ”unghundskurser” vilket innebär att vi bara accepterar yngre hundar, tex upp till 9, 18 eller 24 månader. Anledningen till detta är att gruppen blir mer homogen och du som deltagare förhoppningsvis får mer ut av kursen.
Det kan också dyka upp olika typer av ”temakurser” inom det här området.

Kursen har oftast inga förkunskapskrav men är hunden allt för ung är valpkursen en bättre start. Var noga med att läsa aktuell kursbeskrivning innan du anmäler dig!
Aktuella kurser

Kurser inom olika tävlingsgrenar
Vi håller kurser inom olika grenar av hundsport. Dessa kurser kan vara på både grund och fortsättningsnivå. Återkommande kurser är:
– Tävlingslydnad
– Brukslydnad
– Rallylydnad
– Spår
– NoseWork
Aktuella kurser

Temakurser och aktiveringskurser
Under det här temat kan det dyka upp kurser och aktiviteter som inte är specifikt inriktade mot någon speciell tävlingsgren. Det kan vara en kurs som tex fokuserar på Grundförmågor, Trix, Inkallning, Nosaktivering eller t ex enstaka träffar så som valpträffar. Håll utkik bland Aktuella kurser, då dessa kurser dyker upp med ojämna mellanrum när vi har tid och möjlighet.

Agility
Vår Agilitysektion har en självständig kursverksamhet med kurser på olika nivåer från grundkurs till tävlingskurs.
För att delta i Agilitykurser måste hunden ha uppnått 12 månaders ålder vid kursstart. Har du frågor angående agilitys verksamhet hänvisas till agility@lommabk.com