Uppdatering: Träna Tävling

Uppdatering:
Torsdagar var ingen bra dag, ifall vi ska erbjuda ”skotträdda” hundar en möjlighet att träningstävla …. och det ska vi ju 🙂

Så det blir TISDAGAR istället, med början redan 21/5 och sen kör vi varannan vecka – udda veckonummer!

Vi startar 18:00 och hoppas att det då är minst 4 ekipage på plats, sen blir det ”drop-in”.  Men alla måste vara beredda på att göra en insats som TL, domare eller bara en allmänt störig person 🙂 Vi håller på till 20:00.

  • Ta med en ”lapp” med vilka moment du vill ”köra” – det bör inte vara alla momenten i klassen (undantag: Startklass och AKL) Skriv gärna ned på lappen om du vill ha extra störningar. (OBS! Lappen är viktig, för att allt ska flyta på!)
  • Observera att det inte handlar om ”momentträning” !
  • Ingen förhandsanmälan – kom och ”tävla” och hjälp dessutom dina klubbkamrater!

Upplägg:
– TL som kommenderar
– Siffervisare/skrivare
– Domare (som inte dömer, bara finns på planen)
– ev. störningar i form av hundar som värmer upp i närheten, etc.
(Ovan funktionärer är alltså samma som de som är ”tävlande”.)
Man bestämmer själv om man vill köra ett helt ”program” eller om man bara vill ha en snygg ingång på planen och därefter ett par moment. Inga krav på att det ska vara ”tävlingsmoment”! Väljer man att bara att göra ”en ingång” på planen och ett kort ”fritt följ”,  så kan man istället göra 2 starter ….etc.